dilluns, 5 de maig del 2008

PROPOSTA D’ACTIVITAT D’UTILITZACIÓ DEL KID PIX

- Concretar el curs al qual s’adreça la proposta.
La proposta s’adreça a nens de 4t de primària.

- Breu definició dels objectius que es pensen aconseguir amb el seu ús (dir què preteneu que s’aprengui duent a terme el treball que proposeu).
· Donar a conèixer les eines següents del KidPix: fons d’imatge, animacions, sons, l’eina de gravació de sons i creació de diapositives.
· Treballar la imaginació davant una creació artística personal.
· Treballar els sons a la natura dins el que ens permet el programa i aportació de nous sons de la natura creats pels mateixos alumnes.
· Descobrir l’harmonia que hi pot haver entre una imatge i un so.
· Entre tots crear un muntatge audiovisual basat en els fotogrames que han creat els mateixos alumnes; veure el producte final que han creat entre tots.

- Detallar dins de quina/es àrea/es curriculars s’emmarca.
· S’emmarca dins les àrees de naturals, plàstica i música.

- Concreció de la seqüència de treball, és a dir, concretar quines tasques es farien, en quin ordre i de quina manera es plantejarien als nens i nenes.
Primer de tot es donaria un fons d’imatge diferent a cada nen de les que hi ha al programa. Sobre aquest fons els nens haurien de posar-hi animacions de les que trobem que siguin adequades a cada paisatge.
A continuació fer el mateix amb els sons fent que aquests també s’adeqüin a el paisatge i les animacions treballades.
A mesura que els nens i nenes acaben el treball, el guarden dins un pendrive (en cas de que els ordinadors no estiguin connectats en xarxa) i el porten a l’ordinador del mestre on es crea un arxiu conjunt on s’hi adjunten tots els treballs realitzats per tal de crear un muntatge audiovisual.
Finalment, es passa el muntatge resultant als nens i nenes per tal de que aquests vegin els treballs dels altres companys i en facin una valoració conjunta.

- En cas que sigui necessari, elaboració dels materials que caldrà utilitzar per a dur a terme la proposta.
· Seran necessaris micròfons per tots els nens i nenes i un pendrive per poder passar les imatges a un ordinador en cas de que els ordinadors no estiguin connectats en xarxa.


Eva Rosiñol, Victòria Morer, Natàlia Llopart, Dalmau Boada

1 comentari:

Anna Ribera ha dit...

Hola nois i noies!! Sóc l'Anna!
Crec que la proposta que plantegeu s'adqua molt bé al nivell de quart de primària i a les àrees que indiqueu.
Els objectius són prou clars i concrets, però crec que inclús es podria treballar amb nens més petits. Detalleu molt bé tot el procés, i seria fàcil de portar a la pràctica amb les instruccions que doneu.Pot ser una activitat molt motivadora pels nens, ja que la creen ells al 100%!
A veure si d'aquí poc ja la portem a la pràctica!